Helaas, dit pand is verhuurd

9000 Gent

Omschrijving

Elisabeth Begijnhof! Convent Ter Velde

Contacteer verhuur@vicusvastgoed of via 0496/70.45.01

Op de hoek van de Edmond Boonestraat en Begijnhofdries, vindt u deze royale Begijnhofrenovatie te midden van het Gentse Begijnhof, gekenmerkt door unieke trapgevels, ossenrode gevels en handgeblazen vensters met op maat gemaakte kozijnen. Een oud kloosterkonvent van de 17de eeuw (recht tegenover Begijnhofkerk St.-Elisabeth) wordt op dit moment omgetoverd tot 4 deelwoningen, waaronder het "convent Begijnhofdries".

Het monumentale gebouw werd reeds ossenrood gekleurd met Saint-Astier kalkbrillen. Saint - Astier is een dorpje in de Dordogne waar de kalk wordt ontgonnen.

De gelijkvloerse verdieping biedt plaats aan een grote dubbele leefruimte met veel lichtinval, een keuken (ingericht met vaatwas, combi-oven, kookplaat, dampkap, spoelbak) met eetplaats, twee bergingen (fietsenberging + bergruimte met aansluiting voor wasmachine en droogkast) en een toilet in een afzonderlijke ruimte.
De bovenverdieping beschikt over 3 slaapkamers, waarvan 1 met eigen badkamer (douche en lavabo) en daarnaast over een aparte luxe badkamer (dubbel wasmeubel, ligbad, inloopdouche, handdoeken, toilet).

Het huis wordt gekenmerkt door zijn authentieke typische Conventschouwen. Het renovatie-proces geeft aan deze exceptionele schouwen een moderne toets: zo komt tegen de schouw van de keuken een kookplaat/dampkap en bieden zij de mogelijkheid tot wandtelevisie in de slaapkamers. Een uniek spel van oud en nieuw.
Ook de karaktervolle houten roostering is één van de vele charmes van deze woonst.

Het huis heeft bovendien een leuke voortuin met zuidelijke oriëntatie.

De huurwoning van dit project is zonder twijfel buitengewoon uniek in zijn soort.

Het Groot Begijnhof dankt zijn naam aan de Heilige Elisabeth van Thüringen, ook vaak Elisabeth van Hongarije genoemd.

Het Begijnhof werd verlaten in 1873 voor het nieuwe Groot Begijnhof Sint-Amandsberg net buiten het stadscentrum. Daarnaast ligt in de stad ook nog het Begijnhof Ter Hoye. Het Gentse Oud Begijnhof Sint-Elisabeth is nu een woonwijk en sinds 1956 een beschermd landschap en sinds 1994 een beschermd stadsgezicht. Het ligt in het noordwesten van de stadskern van Gent in de buurt van het Rabot, tussen de Burgstraat en de Begijnhoflaan.

Mobiliteit-score Realo: 91%! Op 1 minuut fietsen van wateras-fietspad Coupure-Zuidkaai. Te voet bent u op minder dan 10 minuten in het historisch centrum van Gent! Vlakbij de R40, en op 3,5 km van de snelweg!

Bekijk ook de site elisabethbegijnhof.be en dompel U onder in dit uniek stukje Gent.

Contacteer Hanne via hanne@vicusvastgoed of via 0478/65.88.15

Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Sluit menu Vicus Vastgoed