U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Helaas, dit pand is verhuurd

9000 Gent

Omschrijving

Elisabeth Begijnhof! Convent Edmond Boone

Contacteer Hanne via hanne@vicusvastgoed of via 0478/65.88.15

In de Edmond Boonestraat, vindt u deze royale Begijnhofrenovatie te midden van het Gentse Begijnhof, gekenmerkt door unieke trapgevels, ossenrode gevels en handgeblazen vensters met op maat gemaakte kozijnen. Een oud kloosterkonvent van de 17de eeuw (recht tegenover Begijnhofkerk St.-Elisabeth) wordt op dit moment omgetoverd tot 4 appartementen, waarvan nu één te huur tegen april 2019, nl. convent Edmond Boone.

Het monumentale gebouw werd reeds ossenrood gekleurd met Saint-Astier kalkbrillen. Saint - Astier is een dorpje in de Dordogne waar de kalk wordt ontgonnen.

De gelijkvloerse verdieping biedt plaats aan een een grote leefruimte met veel lichtinval en een keuken met berging.
De eerste ruimte van de bovenverdieping doet dienst als een gezellige zithoek. Verder biedt dit verdiep plaats aan twee slaapkamers, een (droge) berging/dressing en een luxe badkamer (dubbel wasmeubel, ligbad, inloopdouche, handdoekrek).

Het huis wordt gekenmerkt door zijn authentieke typische Conventschouwen. Het renovatie-proces geeft aan deze exceptionele schouwen een moderne toets: zo komt tegen de schouw van de keuken een kookplaat/dampkap en bieden zij de mogelijkheid tot wandtelevisie in de slaapkamers. Een uniek spel van oud en nieuw.
Ook de karaktervolle houten roostering is één van de vele charmes van deze woonst.

Dankzij de riante hoektuin van deze woning geniet u zowel van ZUID- als WEST-oriëntatie! Bovendien heeft dit huis een fietsenberging, via een paadje langs de woning.

De huurwoning van dit project is zonder twijfel buitengewoon uniek in zijn soort.

Het Groot Begijnhof dankt zijn naam aan de Heilige Elisabeth van Thüringen, ook vaak Elisabeth van Hongarije genoemd.

Het Begijnhof werd verlaten in 1873 voor het nieuwe Groot Begijnhof Sint-Amandsberg net buiten het stadscentrum. Daarnaast ligt in de stad ook nog het Begijnhof Ter Hoye. Het Gentse Oud Begijnhof Sint-Elisabeth is nu een woonwijk en sinds 1956 een beschermd landschap en sinds 1994 een beschermd stadsgezicht. Het ligt in het noordwesten van de stadskern van Gent in de buurt van het Rabot, tussen de Burgstraat en de Begijnhoflaan.

Bekijk ook de site elisabethbegijnhof.be en dompel U onder in dit uniek stukje Gent.

Contacteer Hanne via hanne@vicusvastgoed of via 0478/65.88.15


Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
Sluit menu Vicus Vastgoed