U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Helaas, dit pand is verhuurd

9000 Gent

Omschrijving

Elisabeth Begijnhof: Convent Ter Velde

Contacteer Hanne via 0478/65.88.15 of hanne@vicusvastgoed.be

Op de hoek van de Edmond Boonestraat en Begijnhofdries, vindt u deze royale Begijnhofrenovatie te midden van het Gentse Begijnhof, gekenmerkt door unieke trapgevels, ossenrode gevels en handgeblazen vensters met op maat gemaakte kozijnen. Een oud kloosterkonvent van de 17de eeuw (recht tegenover Begijnhofkerk St.-Elisabeth) wordt op dit moment omgetoverd tot 4 deelwoningen, waarvan op dit moment nog twee te huur. De renovatie is op dit moment volop bezig!

Het monumentale gebouw werd reeds ossenrood gekleurd met Saint-Astier kalkbrillen. Saint - Astier is een dorpje in de Dordogne waar de kalk wordt ontgonnen.

WONING GELIJKVLOERS (€1.750,00)
Via de monumentale privé-ingang met bovenaan het beeldje van Sint-Hubertus betreedt u dit uniek huis in het Elisabeth-Begijnhof! De ruime inkomhal beschikt over een gastentoilet en een grote raampartij met zicht op de riante tuin.
De gelijkvloerse verdieping biedt plaats aan een grote dubbele leefruimte (ca. 45 m2) , een keuken (20m2) ingericht met toestellen (vaatwas, kookplaat, dampkap, combi-oven, spoelbak, en een berging (met aansluiting voor een wasmachine en droogkast).De leefruimte en de keuken tellen grote raampartijen die telkens dubbel open kunnen en toegang geven tot de tuin.

Via de authentieke trap komt u bij de ruime nacht-hal, die dienst kan doen als een aangename zit-plateau. Boven vindt u 4 slaapkamers, waarvan één met een eigen full-badkamer (dubbel wasmeubel, inloopdouche, handdoek-radiator), een afzonderlijke full-badkamer (dubbel wasmeubel, inloopdouche, handdoek-radiator) en een toilet in een aparte ruimte.

Dankzij de riante hoektuin van deze woning geniet u zowel van ZUID- als OOST-oriëntatie! Bovendien heeft dit huis een fietsenberging, via een pad (erfdienstbaarheid) langs de buurwoning.
Vaste maandelijkse kost onderhoud tuin: €40,00/maand.

PENTHOUSE (€1.950,00/maand):
De monumentale dubbele houten, authentieke deur geeft toegang tot een majestueuze brede trappenhal (die volledig opgeschuurd en opgeknapt wordt), volledig afgescheiden van de andere woningen. Via de trappenhal komt u in een ruime overloop met daar recht-tegenover een aangename dakterras, waar u geniet van zuid-oostelijke oriëntatie. Links komt u in de keuken, ingericht met toestellen (vaatwasser, combi-oven, kookplaat, dampkap, spoelbak), die toegang geeft tot een grote dubbele leefruimte, waar de vele houten balken in het oog springen. Achter de keuken vindt u een grote bergruimte (met aansluiting voor wasmachine en droogkast).

Via de gang rechts van de nachthal heeft u toegang tot een toilet in een afzonderlijke ruimte, 4 slaapkamer, waarvan één met een eigen badkamer en een afzonderlijke full-badkamer (inloopdouche, dubbel wasmeubel, handdoek-radiator).
Het huis wordt gekenmerkt door zijn authentieke typische Conventschouwen. Het renovatie-proces geeft aan deze exceptionele schouwen een moderne toets: zo bieden zij de mogelijkheid tot wandtelevisie in de slaapkamers. Een uniek spel van oud en nieuw.
Ook de karaktervolle houten roostering is één van de vele charmes van deze woonst.
De huurwoning van dit project is zonder twijfel buitengewoon uniek in zijn soort.

---

Het Groot Begijnhof dankt zijn naam aan de Heilige Elisabeth van Thüringen, ook vaak Elisabeth van Hongarije genoemd.

Het Begijnhof werd verlaten in 1873 voor het nieuwe Groot Begijnhof Sint-Amandsberg net buiten het stadscentrum. Daarnaast ligt in de stad ook nog het Begijnhof Ter Hoye. Het Gentse Oud Begijnhof Sint-Elisabeth is nu een woonwijk en sinds 1956 een beschermd landschap en sinds 1994 een beschermd stadsgezicht. Het ligt in het noordwesten van de stadskern van Gent in de buurt van het Rabot, tussen de Burgstraat en de Begijnhoflaan.

Mobiliteit-score Realo: 91%! Uitstekende verbinding openbaar vervoer (tram +bus!). Op 1 minuut fietsen van wateras-fietspad Coupure-Zuidkaai. Te voet bent u op minder dan 10 minuten in het historisch centrum van Gent! Vlakbij de R40, en op 3,5 km van de snelweg!

Bekijk ook de site elisabethbegijnhof.be en dompel U onder in dit uniek stukje Gent.

Contacteer Hanne via 0478/65.88.15 of hanne@vicusvastgoed.be


Niet gevonden wat u zocht? Schrijf u dan vrijblijvend in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons recentste aanbod.
Schrijf u in
Sluit menu Vicus Vastgoed